Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Jul 23, 2012

Puasa yang Senak

Salam Sejahtera untuk Kamo.

Alhamdulillah, syukur sebab kita dapt jumpak lagi Ramadhan tahun ni. Setan jin iblis pun takde nak kacau. Wee~~ Cuma yang ada nafsu dalam diri sendiri. Boleh control or not depend kat tuan punya badan masing masing. Tapi sebut duk sebut sebut tang badan and nafsu ni ada problemnya jugak la.

ihsan p0kcik gugel

Tahan lapar dan dahaga. Pergi tarawikh. Kurang mencarut. Banyak kan mengaji. Alhamdulillah. Tu semua dah okey sangat tu. Tapi..tapi..ada lagi yang kita sendiri kurang peka.

Pakaian.
Baju yang kita dok sarung hari hari tu.
Nak kata dah tutup segala macam dah betul dah
tapi..

gugel: tutup mata!!!!

KETAT !
SENDAT !
MANTAP !

Kesian awop awop weh kat orang lain yang berpuasa. Boleh tergugat nafsu iman jantung diorang. Nak tundukkan pandangan? Takde masalah adik adik akak akak sekalian. Tapi tak kan sepanjang jalan nak pandang bawah jek kan? Tak pasal langgar tiang.

Nak kata diri sendiri alim takdelah kan. Ilmu pun sekelumit je. Cuma ada la member kaum adam yang mengadu kat aku. Katanya 'Senak mata tengok'. Malu den ! Malu. ! Nak jawab ape pun tak tahu. =.='

Hope kita semua dapat jaga diri sendiri dan juga tak jejaskan ibadah orang lain.
Selamat Beribadah :D

5 komen kam0o:

Hakim said...

Haha. Ada pulak satu pendapat yang sama. :D

ஜ miss klanika ஜ said...

tu la. jaga pemakaian tu. tmbh gi bulan puasa ni

yunZatie said...

hakim: yep..sama :)

miss: btl sgt ! :)

aNiss :):) said...

senak mata memandang, senak lagi perut buncit sebab berpakaian sendat :PP HAHA :DD