Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Nov 6, 2011

Sebab Kenapa Kau Pilih Ex Bf or Gf Lagi

Salam Sejahtera untuk Kamo.

Korang pernah tak alami saat di mana kau kapel semula dengan ex bf/gf  kau. Putus dah entah berapa kali tapi still kapel dengan bf/gf yang sama. Sampai mana agaknya perhubungan kau akan bertahan. Dan kenapa kau still pilih ex bf/gf untuk terus bersama.

Reason:
Mungkin kau still pilih dia sebab kau dah lama bersama dengan dia. Walau seburuk mana pun perangai, sesakit mana pun hati kau bila berdua, tapi kau still sanggup ambil risiko untuk teruskan. Kau dambakan dia macam dah tak ada yang lain boleh di cari ganti.

Or mungkin jugak kau kapel balik dengan ex bf/gf sebab dia datang semata mata nak isi rasa sunyi kau. Kau tak rasa ke macam dia boleh pergi dan balik sesuka hati dia. Ouh..sangat tegar ya hati kau. Kamon.. kalau kau ada rasa macam tu, define your hati. Pikir sebaiknya.

Aish. Kau memang tak boleh hidup tanpa dia. Itu kata kau. Kata haku, " Sebelum kau jumpa dia elok je kau hidup". Ceh. Mungkin ada perangai n sifat dia yang buat kau buta untuk lepaskan dia. Tambah tambah kalau ex bf/gf kau ada pakej lengkap. Hensem or cantik. Mana boleh lepas. Melepas lah kau bila tengok dia berpimpin tangan dengan orang lain nanti.

Dia merupakan cinta pertama kau. Ewah. Sebab tu kau nak sesangat dengan dia. Walhal dia selalu cari point untuk mulakan perbalahan. Perkara kecik pun dah boleh jadi Perang Dunia. Kamon babe n dude.. Cinta pertama yang real, kau akan jumpa lepas kahwin nanti n jodoh kau juga adalah cinta terakhir kau. Ouh. So sweet.

Kau susah sangat nak lupakan ex bf/gf kau. Maklum la bercinta bertahun lama tup tup nak putus. Mana boleh tahan. Ye dok ? Kau pergi mall kau teringat kau pernah pergi dengan dia. Kau nampak basikal kau teringat dia yang suka kayuh. Kau tengok orang pakai spek, ingatan melayang teringat dia. Bak kata orang "ape pun ta boley"



Baideway..haku tahu ramai yang pernah alami benda ni. Jangan nak kelentong haku la. Haha. Apepun sebab korang, haku doakan yang terbaik. Pstt..doakan jodoh haku jugak.



notakaki : sepatutnya publish diz entri 30 Oct. Nampak tak bz nampak tak :P

14 komen kam0o:

Ku Azhar said...

hehehe..perasan org bercinta lain..kadang2 org bercinta putus couple balik dgn pakwe/makwe lama sebab dia xnak nilai cinta 2 mcm jual ikan kat pasar semua org blh dpt..once you love someone,cintai sepenuh hati..2 je :) hehehe pendapat ku la...

kotak bulat said...

sedang alami.. :)
tak salah sesekali bg peluang kedua.. tp kne pastikan dia betul2 layak untk mndapt peluang kedua..

Miss Eiza said...

setuju dgn kotak bulat :) hmmm...mmg sayang ex lagi,tapi rasanya dia tak layak diberi peluang kot.tunggu yg lain lah :p

M√©uzAngelo™ XXIII said...

mungkin jugak dh xde org lain nak kat kita.. hehe so, terdesak agaknye.. hehe :p

biase la tu.. dh kawen nnt lg la ade gadoh2.. takkan nk terus cerai kot? mase mula2 ni ujian kecik utk kita tempuhi mse dh kawen nnt :)

Adibah Ishak said...

kalau setakat umur belasan tu, cinta yg angau tu monyet je semua.. duit pun mak bapak kasi.. duit nak belanja awek pun jenuh korek sana sinie..

normal kalau jatuh cinta.. tp akal ada kan, fikir mana yg penting.. study or hubby? bawak la hubby time buat exam.. HAHA..

nice entry..keep it up ! :)

Umie Artoqiemie said...

tak pernah kapel lagi.. aku tak boleh menjiwai entry ini..

yunZatie said...

ku : yup..kalo nak main jgn main main...camtu la jugak konsepnye kan :)

kotak : hahaha..yup..xslh bgi peluang..tp org tu ptt hrgai peluang yg diberi :)

miss : haha..amaran keras ya di situ :P

yunZatie said...

meuz : yup...salah satu ujian kecil untuk ajar kita jadi lebih matang :)

nadiah : terasa part mana tu..hahaha :P

umie : ouh ya..haha..aku pun tak jugak :P

kim heeruul said...

gua pernah.
sbb time tu ex gua menangis.
gua rasa menyesal tinggal kan dia.then gua couple balik dgn dia.gua tahu dia syg kan dia.Tp itu cerita dulu.now gua still single.

Pendamba Mawar said...

hehe xtaw2... ok PM doakan jodoh KITa..haha

reenapple said...

yeah..aku setuju...

aku pompernah alami macam tu.. but aku tak kapel balik.. maybe sebab aku ego kot..

and then dia tipu aku.. tu 1 lagi sebab aku tak nak lagi balik pada dia even hati aku meronta3.. dan 1 lagi sebab kitaorang punya relationship is for only 3 month je.. so aku rasa tak payah la.. cari yang lain je.. =)

dan sekarang.. aku stick pada status "SINGLE"..

p/s-nice entry..=)

yunZatie said...

kim : lu single meyh? awek korea lu?

pendamba : kita ? siapa?

reen : single tu bez n kdg x bez..kapel tu dabel bez n dabel jugak x bez :)