Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Apr 6, 2011

apa kategori cinta anda?

hai gegel n bob0y.. so how's ur life? bahagia, gembira, sunyi, terseksa ? bagi yang tengah hepi n bahagia hadapi "summer love" tu..i'll pray for your happiness =) but bagi anda anda yang tengah berdukacita..no need to be sad dear..you are strong enough to face ol diz..
 so. kali ni yun nak chite pasal lep lep ni..err.. i mean love..ekekeke..

BERCINTA DENGAN RAKAN BAIK.
mesti ada antara kamo yang mempunyai bezpren kan. setiap prob kamo kongsikan dengan si dia. kamo kongsi minat yang sama, kamo habiskan masa berdua bersama, kamo tak kesah or tak kan terasa kalau si dia bergurau kasar dengan kamo. sikitpun kamo tak ambil hati."alaa..member baek tacing tak layan r" kemana kamo pergi mesti kamo ajak si dia temankan kamo. makin lama kamo terasa semacam de perasaan laen yang timbul. kalau dia takda kamo rasa laen sesangat. "eh, aku ni da jatuh cinta kat mamat/minah ni ke?..xleh xleh" kamo cuba campak perasaan ni jauh2. "aku anggap dia kawan baek aku, tak lebih dari tu" ceh.hampeh. konon tak anggap lebih dari kawan tapi kalau setiap saat teringatkan si dia, kamo sebenarnya punya perasaan sayang lebih sebagai seorang kawan baik. tapi selalunya bercinta dengan kawan baik ni tak kekal lama..maklum la..dulu da biasa guwau kasar..tup2 kena jaga ati kena pujuk2..aisey.."tak bez der"

BERCINTA DENGAN BF/GF ORANG
pergh..ni memang hebat tak kena gaya. macam tak cukup orang lain kamo nak curah kasih sayang kamo. kesian kat pasangan dia. konon bf/gf dia setia..tapi hampeh. orang macam ni tak perlu diuji tahap kesetiaan diorang.even kamo bercinta or konon berskandal dengan bf/gf orang. secara otomatik kamo tau yang si dia ni jenis "takleh pakai nye orang". selalu orang yang berskandal ni bukan sebab dia tak cinta or sayang bf/gf dia tapi mungkin sebab pasangan dowang bz, jauh or mengongkong. mungkinla. sunyi kononnya. risiko bercinta or berskandal dengan bf/gf orang ni, kamo tak kan dapat sepenuh perhatian dari si dia n kamo takleh halang dia ber'sms' ber'date' dengan awek/pakwe dia. katanya " kita cuma skandal.aku punya awek/pakwe yang aku masih cinta" sedeyh sheal..

BERCINTA DENGAN PLAYBOY/PLAYGIRL
aisey..da tau si dia play2 nye orang tapi kamo tetap berani amik risiko. mungkin kamo nak jadi salah seorang list popular dowang kot.haha. or mungkin kamo berniat cinta suci murni kamo yang ikhlas tu dapat merubah perangai dia. mungkin kot.amiin.  si dia mungkin jadi macam ni sebab kisah lalu. so dowang keep nyanyi "aku tak pernah percaya cinta-liyana jasmay" jadi jangan menangis berguling kalau kamo dikecewakan si dia. tapi percayala. andai kamo ikhlas cintakan dia, dia akan nampak kehadiran kamo walaupun amik masa yang terlalu lama n si dia kan jadi seorang yang setia dan sanggup mengemis cinta dari kamu. sumpah. percayalah. tokey blog berani jamin ;))

BERCINTA DENGAN SUAMI/ISTERI ORANG
hah! jangan terkejut kalau ada antara kamo melakukan hubungan sulit n cofidential ni. kamo tau si dia sudah berumahtangga tapi kamo masih tagih kasih sayang dia yang sekelumit cuma. takda gunanya. mungkin kamo pikir yang dia cintakan kamo sepenuh hati.jangan beranganlah. kalau betul dia cintakan kamo kenapa perlu "u jgn call or sms i kalau i de kat rumah au..mich u dear..muacx!" hampeh. maknanya dia cuma nak berseronok dengan kamo je. banyak lagi insan insan bujang kat luar nun. tapi kalau dia cakap " i nak kawen dengan u, u x kesahkan jadi bini no 2 i.i da xplain kat my 1st wife. dia setuju" alhamdulillah. ni baru betul cinta. congrate2. kamo da jumpa tulang rusuk kamo :)

BERCINTA DENGAN DUDA/JANDA
anda sendiri tak sangka kan kalo terkena batang hidung sendiri. bercinta dengan duda/janda. herm.. mungkin pada awal perkenalan mereka lebih suka merahsiakan status mereka. alasan nya mungkin malu or mungkin dowang takut orang laen anggap mereka seorang yang gagal dalam rumah tangga. hello. tak semua janda/duda gagal tau. oops. betul tak mr.dud n miz jan sekalian ? :) memiliki pasangan seperti ni mungkin menguntungkan anda. sebab pe yun cakap camtu? mereka adalah orang yang matang n kompem berpengalaman. so perhubungan tu akan berjalan lancar. jadi kamo tak perlu risau tentang jelez x tentu pasal, merajuk or di kongkong. "im 41 dear..not 21" mungkin jarak umur yang jauh dan pengalaman lalu mematangkan mereka. so, jangan risau kepada kamo yang sedang hangat bercinta dengan duda/janda. teruskan. tapi awas, mungkin nak explain kepada orang tua kamo agak susah.

notajari: pengalaman mematangkan kita. tak salah menjadi pemburu cinta. tapi jangan jadi pengemis cinta kepada yang tak sudi. :)

4 komen kam0o:

yunZ said...

wewett.sape sape

aima mazlan said...

aima kategori yg ptama :)

yunZ said...

@aima: wish both of u epy alwayz dear