Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Apr 1, 2011

gadis rebutan suami orang

hye gegul n bob0y =)

kali ni yun nak cherita pasal kecelaruan otak dan neuron yang berlaku pada seorang gadis muda yang masih naif.otaknya mula ting-tong bila pikirkan hal-hal rumit yang menjadikan beliau sedikit senget. kisahnya bermula apabila si gadis yang ceria tuh mula sereyes memikirkan tentang masa depan tetapi masih belum arif tentang simpang liku serta jalan shortcut yang harus ditempuh.

ah. bosan berkias. ceni...*sambil membetulkan posisi bontot dan membesarkan kornea. si gadis telah dilamar oleh dua orang jejaka untuk menjadi permaisuri hidup mereka. ajaibnya, lamaran tersebut pada hari yang sama tetapi laen waktu. sang gadis yang tak reti hal-hal ceni memang tak amik port pun.siap gelak gelek-gelek dekat kedua jejaka tersebut. haha. ape ke mengong gadis itu. bukan ape..kedua jejaka tersebut dahpun kahwin.aisey..pokcik tuh tak cukup ke layanan batin sang isteri. shit! mulut kau yun.pang! adesss =_='

 ok ok. kita gelar sang A untuk pokcik yang berkahwin tapi takda anak dan sang B untuk daddy yang ada 3 kids.


sekitar 8.25pagi
sang B: one serious question, if i dont have a wife will u marry me?
si gadis: erk? *siap muka blur n sememeh
sang B: take ur time cuz i got 3 kids.
si gadis: did i have any choice?* muka wat-wat sereyes
sang B: YES or NO je
si gadis: adess..* muka bertambah blur

sekitar 5.54petang
sang A: awak nak tak jadi wife saya?
si gadis: hah! jangan maen-maen A. * muka da stat blur plus tahan gelak
sang A: no! seriously.. awak nak tak?
si gadis:* mendiamkan diri
sang A: awak nak ke tak?? nape tak jawab?
si gadis: did i have any choice?
sang A: YA atau TAK only. esok saya nak tau jawapan jujur dari awak
si gadis: aduii..*otak da stat ting tong

apa yang jadi pada si gadis ni..? nak istikharah keadaan batin tak mengizinkan.. beliau hanya wat bodo dan anggap soalan tu untuk uji pintu hati yang da siap dikunci. tapi dalam blur -blur beliau sambil guling-guling nak lelapkan mata yang stim tu teringat gak special request jejaka tersebut. tapi tak lama sebab beliau rasa buang masa..haha.gila steady minah ni.

keesokannya..
sang B: *ulang soalan yang sama
si gadis: u said if u dont have wife.but now u already have right?
sang B: yup. but did u understand what i said to take ur time cuz i have 3 kids
si gadis:* da stat blur. dalam hati cakap: pe si B ni ngarut =_='
sang B: its ok..i give u time
si gadis: cepat-cepat blah dari situ..erghhh!

lokasi lain..
sang A: awak wat ape tu? saya nak balik dah.
si gadis: ok. suke la tu dapat balik awal.
sang A: hahaha..so,  ape jawapan awak?
si gadis: erk? jawapan apa? *wat-wat lupa.
sang A: awak nak ke taknak jadi wife saya?
si gadis: err..takde soalan lain ke?
sang A: takde.jawab gak.
si gadis: err..err..glabah la.
sang A: hahaha..gelabah dah.jawab cepat.
si gadis: eh cepat balik. t lambat sampai rumah *saje nak escape
sang A: erm..yelah *nada merajuk
si gadis: ehehehe..*wat wat tak jadik pape.

beliau mula sereyes memikirkan request kedua sang jejaka. ibarat ditelan kenyang diluah sayang.. neuron-neuron mula berkembang tanpa bantuan sustagen anlene mahupun anmum. 
monolog si gadis sambil menggentel- gentel bantal busuk  
"apa kes dowang ni?? meroyan ke? takkan tak cukup layanan baek punya bini masing-masing. huh! dasar jantan. nak yang bergetah.enjin baru. ceh.takleh pakai. aku ni masak pun tak pandai, makan minum pun mak bapak jaga ni nak jaga owang lain. hancus tak pasal. maen-maen kot dowang ni"

sebab dah tak tau nak wat ape si gadis mintak pandangan abang long beliau
si gadis: abg long! cane ni?
abg long: cane ape? ce cite skit
si gadis: bla bla bla..* cerita apa yang terjadi
abg long: mane tau tah tah salah sorang tu jodoh adik.
si gadis: alaa..*terbayang nak kawen dengan lelaki muda :(
abg long: try la solat isthikarah
si gadis: yela..*bendera jepun la abg long!

beliau rasa niat beliau yang dahulunya nak belajar di sana makin terpesong. sambil tengok muka sendiri kat cermin beliau membetulkan niat beliau..moga segala dipermudahkan.
 jom tolong amiinkan =) tapi baru baru ni ..

sang B: awak, nak no ic n nama penuh
si gadis: nak buat apa? bagi sebab yang kukuh dulu* cuak gila
sang B: *sambil menulis atas kertas "JAKIM"
si gadis: hah! *gila seyes B ni.
sang B: bagila.saya nak isi form dulu. kalau awak setuju saya terus anta permohonan tu. kalau tak saya dispose je form tu
si gadis: gila! saya  tak bagi jawapan lagi kan?
* tak tau samada nak kawen kena isi form ke tak.sigh
sang B: *muka kecewa
si gadis: *terdesak ke hape?!

dikawasan yang sama tetapi berlainan lokasi.
sang A: awk..sombong eh sejak kerja department lain.
si gadis: mana ada. besa je. 
sang A: yelah tu. awak selingkuh dengan orang lain eh?
*maksud A : menggatai
si gadis: pergh! ayat xley bla kan? dah lah.
*cuba kaver riak muka yang stat berubah n dalam hati cakap layan kowang sama rata jek.

si gadis cakap kat yun sampai arini dia serba salah. sebab jejaka tersebut beliau akan jumpak hari hari. beliau tambah serba salah bila dua dua ada depan mata. tak tau nak buat apa. bertuah dia. de jugak orang sayang dia walaupun dia baru putus cinta. yun ni..huu..n beliau cakap sang B sebenarnya tak duduk serumah dengan wife dia n sang A sering ditinggalkan sang isteri yang kuat melepak(shopping,keje,n travel) kat luar.

pendapat korang macam mana? ada apa apa pandangan or idea nak tolong kawan yun ni.
notajari: cherita ni diubah mengikut gaya penulisan tokey blog. takde kena mgena dengan kisah idup yun ye kawan2..jangan salah anggap lak.. :)) 

2 komen kam0o:

akema yazid said...

walawehhh..siyes betoii masalah neh...
urmmm..
aku pon penin..
xtaw nak pilih mana satuu..

yunZ said...

haha..seyes gila kan..
tapi kawan aku ni gila steady..
hahaha