Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

May 8, 2011

apabila pasangan cemburu terlampau.

situasi : layan lagu paramore
mood : bengang + gelak

hai gades santek n jejaka cute.

"kita dah tak sehaluan sayang"
entri kali ni aku nak kongsi tentang hubungan cinta yang dipenuhi dengan rasa cemburu + jelez terlampau. semua benda yang korang buat semua partner korang nak tahu. semua nak soal. nak jadi stalker. kau pergi mana. kau buat apa. dengan siapa. kalau keluar dengan kawan, nak tau lelaki ke perempuan. konon berangin kalau korang keluar dengan berlawanan jantina dengan korang. lepas tu mula nak tarik muka muncung, konon marah. konon merajuk. si dia nak mintak kau pujuk dia. si dia ingat korang nak layan perangai bullshit yang kontrol terlebih. pehliizz.. hubungan baru setakat 'kapel' dah nak cemburu terlebih. kongkong terlebih. mungkin si dia beruntung kalau korang dapat bertahan dengan perangai pasangan korang tuh. bersyukur. tapi setakat mana langsung anda boleh bertahan kan ?

masing-masing de pesbuk, twiter. pastu kena bagitau paswed dekat pasangan korang. konon "tak kan ada sebarang rahsia antara kita sayang" blah.! langsung takda privasi. pastu bila korang balas komen dengan orang yang laen jantina dengan korang.. mula si dia nak sound direct kawan korang guna account korang. padahal mangsa ni sebijik hape pun tak niat pape. entah entah dia sendiri pun dah de pilihan hati sendiri. jangan nak wat shit sangat la. tak belajaar sivik ke kat sekolah dulu. huh!

jangan disebabkan perangai si dia yang "menjaga" korang terlebih wat si dia menyesal bila korang mula jauhkan diri daripada dia. har..masa tu jangan nak menangis melalak "u..jangan tinggalkan i. i janji i akan berubah" takda makna nya weh. mungkin sikap sabar korang dah melebihi garis danger zone. masa tu menyesal pun tak berguna.

dah kata cinta dah kata sayang.cuma kepercayaan dan kesetiaan yang diperlukan bagi jamin kebahagiaan pasangan. buruk mana pun pasangan tuh pasangan tersebut lebih mengetahui tentang kelebihan yang ada. n terpulang kepada individu macam mana nak jaga kepercayaan yang diberi. kalau betul masing - masing dah diciptakan antara satu sama lain, jauh mana pun berpisah tetap akan bersatu akhirnya.

notajari : belajar dari pengalaman diri dan keadaan sekeliling :)

2 komen kam0o:

dayah said...

suka entry u yg ni. haha.betul2,kdg2 yg tak kapel pun stakat skandal pun nak kongkong.ape2 pun, nice la entry you. :)

yunZ said...

macih dayah..skandal ngn kapel lebey kurang je..kongkong