Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Jun 26, 2011

Hey! Tak Semua Jual Murah Lah.

Hai kengkawan semua. How’s ur life?

Okeh. Kali ni tokey nak berbicara tentang cinta. Eh bukan. Getaran melodi jiwa mendesak tokey menaip rentak kehidupan. Merapu lagi. Sebenarnya tokey nak kongsi pasal prinsip. Euw.. tak menarik kan topic nih. Haiip. Jangan menguap dulu.

Tokey tahu setiap individu ada prinsip masing masing kan. Tak kesah la prinsip macam mana pun yang engkau amalkan we shud respect others ryte? Macam Shahrukhan, prinsip dia kalah tak semestinya mengalah. Ehem ehem. Peminat SRK exceli. Ngee.


Back to the topic, andai kata kau baru kenal seseorang n entah dari mana dia tahu pasal engkau. Tup tup dia kata nak berkenalan. Nak tambah kawan. Its ok. Tak salah. Bayangkan kenalan baru kau berlawanan jantina okeh. Mungkin prinsip kau pada awal perkenalan kau tak tunjukkan sikap kau yang sebenar. Tokey maksudkan sikap sikap terbaik kau. So bila kau bercakap dengan dia sangat kasar.  Yelah, kalau tokey pun entah dari planet mana datang tak kan tetiba nak kaver suara lebih ayu kan.

Kau sembang dengan dia macam kau sembang dengan kawan kawan kau. Takda nak kaver kaver. Tetiba dia tegur kau suruh kau berlembut dengan dia. Eh apahal pulak. Dah nak berkawan dia patut terima buruk n baik kau. Tapi sebabkan kau berkasar, habes syarahan yang dia bebelkan. Then dia kata kau macam macam. Tapi takpe kau masih bersabar.

Time’s up. Dah habes dia serang kau dengan syarahan yang tak bertauliah tu then kau tegur dia secara baik. Kau terangkan prinsip kau dekat dia n mintak maaf. Tapi dia tak boleh terima. Erghh. Tup tup..

Kau: Maaflah.
Dia : Saya ingat semua girl layan je walaupun tak kenal
Kau : Sori ye, tak semua girl macam tu. *tercabar
Dia : Yelah.


Damn.



Notajari : jangan pandang orang sebelah mata. Sigh.

5 komen kam0o:

Pendamba Mawar said...

haha..sapa la tu agaknya..aku ka?

yunZ said...

eh? ko ke? mane leh.ko ati pink. jenuh aku pujuk t.haha

Pendamba Mawar said...

haha..wa ati putih beb

yunZ said...

macam mawar putih ko ke? haha