Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Sep 8, 2011

Gempar ! Puisi Cinta Dari Seorang Ahli Sahabat Blogger Sangat Ohsemm


Salam Sejahtera untuk Kamo J


Erm…erRR.. erm..

Amenda yang haku nak mengkarung karut dalam ni. Ni lah masalah  batin haku bila nak start buat intro. Malas pulak haku nak panjang cherita,so kita seterek to de point je lah.

Based on tajuk entri pun ampa dah tau kan hapa kejadah haku nak blebel. Mat rock kompem orang akan label sebagai orang yang hatinya keras, egois, semangat setinggi everest n yang penting tak layan la jenjiwang.

Bak kata ayat orang romantic “ susah nak tembus pintu hati”

Ececece.

Konon.

Haktuih. Pffff.

Haku kalau dengar sesapa yang cakap tak layan jiwang ni rasa macam nak tergelak pun ada. Seyes depa tipu. Mungkin depa tak nak tunjuk je takot kena gelak dek kengkawan lain.  Kan kan kan.. tak nak ngaku lak. Padahal masuk bilik tutup muka dengan bantal bila sadis. Ceh.

Exceli haku rasa mat rock ni kalau di asah bakatnya kompem lagi jiwang n lagi romantic dari mat bunga. Maklumla dah lama simpan buat pekasam. Kalau tak caya cuba ampa hayati kata kata ni. Dari seorang mat rock yang dah jadi mat bunga tapi masih tak mengaku bunga.


AKU..
ye aku budak yang sayang kat kau..
budak yang rindu sangat kat kau..
AKU..
ye aku budak yang nak temankan kau..
budak yang nak jadikan kau teman dan kau kekasih
AKU..
ye aku budak yang selalu resah gelisah..
budak yang jadi tak tentu arah bila tak dapat dengar suara kau.
AKU..
ye aku yang tertanya
Gila ke aku berperasaan macam ni..
gila ke aku sekarang ni
AKU..
ye aku budak yang rela jadi gila
untuk merasa semua yang aku rasa sekarang
Biar la AKU..
 budak yang gila dalam mencari kunci pintu taman hati kau
Sebab aku sudah dikuasai perasaan sayang dan rindu.
AKU
..ye akulah budak sengal itu.SHAM KRAMAT

Fuhh..panjang tak..ampa penat baca tapi haku lagi penat menaip. Amacam ada bran nak celen kejiwangan mat rock ni.. Haku berani jamin lah siapa yang baca ni kompem hatinya akan tersenyum. Btw budak yang dapat puisi ni memang sangat terharu sampai gila. So,  sesapa yang nak kenal dengan mamat rock ni kena tahan dengan kesengalan dia.  Kahkahkah.


Notajari : jangan marah haku aa sham. Haku dah mintak izin kan :P

12 komen kam0o:

yunZ said...

haha..aiseh..lelaki pun da cair tu

kim heeruul said...

penat gua baca..mmg rock la..hahaha..

EmanTheHalia said...

sham kramat tu ingat! haha

yunZ said...

kim : haha..gua pun penat menaip der..

eman : yezza! akhirnya ada yang kenal sham

kotak : macih :) t aku sampaikan kat dia

syafik : erk? nak baca nada cane tu..haha

tieka said...

hahaha...fuyoo...jiwanggg...

eik`S noName said...

esyad pom cair camni..hehehe

perghhh

yunZ said...

@tieka : kau jgn ingat rock rock dia tak jiwang ..hahaha..