Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Sep 5, 2011

Belum Kahwin Nak Cucu Dah !

Salam sejahtera untuk kamu.

Maaf sebab dah lama tak hupdet. Entri kali ni sekadar nak bagi hangat jari ni je. Tapi motif tetap ada.


Ibu mana yang tak sejuk hati kalau tengok anak sendiri. Tambah tambah yang masih fresh dalam berumahtangga. Even letih dan strez dengan kerja, dapat lihat wajah baby yang comel dan tersenyum waktu tidur memang sangat tenang. Ya. Haku teringin nak kawen. Tak tipu. Untunglah bakal suami haku tenang je tengok wajah baby face haku.

Haha.

Bagi parent yang jadi atok dan nenek lagi lah sangat hepi sebabnya keturunan mereka dah membiak. Dan bangga juga anak mereka berjaya melakukannya. Kahkah. Haku yang masih memegang jawatan miss juga tak sabar nak rasa saat tu.

“tak sabar rasanya nak ada cucu”

Macam biasa, expresi muka haku yang seriyes tergambar. Berulang kali haku ulang ayat tu. Masih tiada respons dari kawan haku. Tapi haku tak putus asa. Haku ulang dan ulang.

Dan kemudian..

“kau ni memang ngek kan? Bagi beranak dulu baru kau suruh anak kau kawen!”

Nada geram dia terluah. Dengan expresi wajah sugul haku terus termenung ibarat nak sangat cucu.

“gila aku layan kau” bengang kawan haku bermadah.

Hahahahaha. Dan haku ketawa sepuasnya.

Tengoklah nanti, haku nak suruh cucu panggil haku akak. Baru nampak muda.
Lol. 

8 komen kam0o:

kim heeruul said...

lu nk cucu lu pggl lu akk.?
eeuww..haha..suruh la pggl "omma" ..ala2 korea sikit..haha

tieka said...

hahahaha...gila apa cucu panggil ko kakak???HAHAH..xpernh dibuat dek orng..bahahaha..

hafizudin said...

akak.
gigi palsu akak ke atas tivi tu.
=p

Umie Artoqiemie said...

panggil kau hakak.. perhhh..

yunZ said...

kim : omma nampak tua jugak der

tieka : sebab tu haku nak buat dow

hafizuddin : kahkahkah..eh yeke..tercabut la 2

umie : pergh! baru ada style

Amoychanteks said...

hahah! ade gak hari tuh terlintas nak suruh anak panggil kakak. nanti bila dapat cucu, baru jadi mak. dapat cicit lak, baru makcik.. muda sentiasa kannn :p

haikalblank said...

hahaha perghh! kenenekan kau terserlah! jauh betul bila dah berangan! ceiss~

yunZ said...

amoy : haha.mude kn kalo pggl akak

haikal : besa la..nakai bru bezzzz