Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Jul 28, 2011

FINAL EPISODE : SQUAD MALAYSIA YANG PROFESIONAL

Holla penyokong Skuad Malaya ! :)

Match tadi kita semua sedia maklum yang Malaysia kalah BERMARUAH dengan pihak lawan Singapura. 1 gol berbalas 1 dengan agregat 6-4. Ramai antara kita kecewa kan. Tapi banyak yang patut kita BANGGAKAN DENGAN SKUAD MALAYSIA.


Kenapa.?

Kalau kita usha betul betul match tadi kita dapatkan bezakan tahap PROFESIONALISM SKUAD MALAYSIA dengan pihak lawan. Pemain MALAYSIA  sering diasak oleh pihak lawan. Namun mereka tetap BANGKIT DENGAN SENDIRI tanpa perlu meraih simpati pengadil. Kalau nak dibandingkan dengan pihak lawan, korang pun tengok kan tadi.

Even masa semakin suntuk pemain MALAYSIA TETAP GAGAH membawa bola DEMI MARUAH NEGARA. Tak macam pihak lawan sengaja melengahkan masa dengan lakonan yang murah sekupang dua. *dowang leh g ujibakat kat rosyam nor. kot kot lepas jadi pelakon. Hamekaw kad kuning sedebik untuk goalkeeper. Marah sungguh kesayangan Malaya, Safee Sali. And masa pertukaran pemain pihak lawan pun sengaja lenggang kangkung dalam padang. Dengan hormatnya pemain Malaysia terpaksa berlari anak menghantar pemain tersebut untuk percepatkan langkah. CiS manja sungguh pihak lawan.



Memang kehebatan dan ketangkasan Khairul Fahmi Che Mat tak boleh dicalangi. :) Safee Sali juga pemain yang selalu membawa senyuman untuk Malaysia. S.Kunalan memang hebat macam The flash :) Mahali dan Amirul Hadi boleh jadi pendekar mempertahankan pasukan. Even tanpa Safiq Rahim si pemuda lincah,Malaysia masih gah di padang. Memang bangga habes la dengan seluruh skuad Malaysia. Terima kasih K.Rajagobal :)

Apepun..



WELL DONE SQUAD MALAYSIA. MALAYSIAN PROUD TO HAVE YOU !

14 komen kam0o:

luqman zakaria said...

papepon kite kena bangga ngan malaysia and support malaysia tak kire kalah or menang kan!!!

Popoi said...

teruskan usaha,, jgn ptus asa,, tu yg pnting!! huuhuu

Fahmi Mahat said...

aku suka, aku suka entri kau. pikidap, eh silap.. kipidap! :D

semua yang kau cakap tu betul. tapi aku serius tak terfikir yangpemain kita hantar pemain dorg keluar sbb dorang lenggang kangkung.

lenggang lenggang kangkung,
kangkung tepi perigi ♪
haha

yang suka gileee!!!,
FahmiMahat

yunZ said...

luqman :yeah ! proud to be malaysian

popoi : setuju ! :)

fahmi : mesti kau bangga kan nama nak dekat sama dgn keeper :P

Fahmi Mahat said...

yunz: ahahaha.... jgn la ckp gitu. malu ai. haha

ked said...

menci mak tengok diorang punye lakonan..

ngade sungguh singa ni..x macam harimau..

yunZ said...

ked : besala..padang kat stadium kita lembut..tak macam padang dorang..tu yg nak baring lama sikit

iemanizam said...

saya bangga menjadi rakyat dan penyokong malaysia..malaysia sedang menuju kejayaan..malaysia dah main terbaik, diorang yang main taik tadi..takleyh pergi jaoh singapore tu..ahaha..leyh gitu?

Mr AnOnymOUs said...

kalah bermaruah!! 2 yg pntg:) skuad olimpik ada lg...

yunZ said...

iemanizam : terbaik dude :)

mr.ano : yezza..tetap sokong !

ZIPPO MILLER said...

APE2 PUN zippo masih bangge dengan Malaysia...sebbnya dah lame sangt tak sampai ke level ni...Good harimau malaya

yunZ said...

aummmm! yeah !

cik azeya said...

tape. tade rezeki. yang penting, malaysia tetap unggul di hati. cewah. hahah

yunZ said...

yeah ! proud to be malaysian!