Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Jul 31, 2011

Nasihat Lelaki kepada Wanita

Hai gades. Perbualan di atas adalah benar dan telah ditapis oleh tokey. Take a note girls :) Nak tanya pendapat lelaki jugak :)



“ Jumpak juga kita kan? Susah sangat abang nak ajak adik keluar. Macam macam alasan adik kasi”

“Err.. bukan alasan bang. Banyak assignment n report kena setel”

“Yela tu dik. Ni suka tak dapat jumpak abang? Dari jauh abang sanggup turun sini semata mata nak jumpak adik tau”

“Ouh. Macih. Sori susahkan abang. Yela tu demi saya. Abang kan playboy. Mesti ramai girl yang abang dah jumpak kan? Abang ajak dowang gi book hotel mana”

“Tu memang la. Tapi dowang yang ikut. ajak dowang jalan jalan so kena la bermalam. Lelaki ni senang je dik nak tangkap perempuan, ada duit, ada rupa da setel. Perempuan tu kompem ikut punya

“Tapi tak semua perempuan macam tu. Dah tu book hotel abang goreng minah tu abes abes la eh? Tak baik la. Cian dowang”

“Memang la tak semua tapi kebanyakan perempuan macam tu. Hahaha. Dowang yang bagi. Abang layan je la. Peluang free depan mata.”

“Haih. Asyik salahkan perempuan je. Kalau abang tak ajak takdanya pompuan tu nak kan?dah tu abang kontek lagi tak pompuan yang abang pernah tebuk tu”

“Betul la. Abang tak mulakan. Dowang yang cair lebih. Tak dah. Wat pe nak kontek. Cari orang lain la pulak

“Jahatnya abang. Tak rasa bersalah ke? Nanti bila bila abang nak kawen. Tak kan abang nak terus jadi macam ni”

“Kawen nanti lain cerita. Kalau dah kawen pun tak semua rahsia kita kena kongsi dengan pasangan kita. Ada jugak benda yang perlu disimpan. Kena pikir kesannya jugak.” Adik dengan pakwe adik pernah make love tak?”

“Erm..tak pernah lagi. Tak nak la. Mana boleh. Nanti kawen dah tak rasa nikmat perkahwinan kalau dah pernah make love

“Baguslah. Abang nasihatkan jangan. Lelaki ni kalau dah dapat lepas tu dia akan tinggalkan perempuan tu. Memang la dowang akan kontek tapi tunggu la dua tiga bulan lepas tu, merana la badan. Adik tak caya try la. Lelaki ni nak cari bini nak cari yang fresh. Even sejahat mana pun dowang tapi dowang tetap nak yang terbaik untuk kehidupan sebenar.

“Tengs nasihatkan adik”



Notajari: lu pikior la sendiri. It based on true conversation.

14 komen kam0o:

syarifahsidrus said...

betul2, sejahat mana seorang lelaki, nak yang baik juga jadi isteri. same goes to women. adat manusaia, nak cari kesempurnaan tanpa nilai keburukan diri

saiazuan said...

abang yg jahat tp brhati baik..:D

slmt menyambut ibadah puasa

Myung Dae said...

Apa yang dia cakap tu semuanya betul. Orang lelaki ni kalau nak kawen mesti nak kawen dengan wanita yang fresh je. Walaupun lelaki tu jahat ataupun dia pernha main. Lelaki tu tetap nak yang fresh. Jadi kalau berkapel tu jangan lah sampai terlanjur. (^_^) Kalau dah kawen nanti baru best ...

yunZ said...

syarifah : ye..fitrah manusioa nak yang cantik n terbaik

saiazuan : sgt baek tapi nakal

Ai-Sis said...

sangat betul.hahaha.tapi tak semua lelaki macam itu.jangan kerana seorang,semuanya terkena tempias ;)

yunZ said...

myungdae : thx atas pendapat anda..saya sebagai gades akan menjaga diri :)

aisis: ya tidak semua. jena belek betul2..huu

akema yazid said...

great!! :)
nice sharing weh..



btw, happy ramadhan.. :)

ayie said...

huhu dasat perbualan ni.. tapi harap perbualan tu sampai disitu..jangan pulak dah kene pujuk rayu laki tu balik..hehe

yunZ said...

ayie : nauzubillah..gades tersebut masih selamat

zaRain said...

lelaki yg tk sempurna tp mengharapkn yg sempurna bkn lelaki yg baik..(pndapat sy)..n lelaki pon tkyahla berbangge sgt n ingatkan ppuan yg lelaki nk yg fresh je..ppuan pon hrap yg same..tp ppuan tawu ke kalau lelaki tu fresh ke x? hahaha.. n nways..sy tk setuju langsung ngn "tk semua rahsia kite kena kongsi".. kita nk duduk seumo hidup ngn de..mampu ke nk idup ngn rahsia.. ?

yunZ said...

@zarain : yup..lelaki yg x xempurna mengharapkan kesempurnaan. pendapat yg sgt bagus :)

fauzi said...

dari dulu sampai sekarang x pernah selesai. aku x faham perempuan nei kenapa suka memberi? btw thanks kepada girls sebab sudi bagi kemanisan korang kat laki. thanks

yunZ said...

xsemua pompuan cmtu