Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Jul 11, 2011

Ketiak Dia Berpeluh !

Eh Eh..

Tetiba jep tokey ni. Okey kali ni tokey nak bagi info tentang KETIAK. Euewww.. Takda topik lain ke? Memang takda. Kenapa tokey wat entri ni? Sebab ketiak tokey berpeluh ke? Ceh. Mulut..Sedap jek. Siapa kat sini ketiak tak pernah berpeluh? Ecececce..Geleng kepala pulak.

Cuba korang pikir, kalau ketiak berpeluh mula lah orang lain pandang semacam. Kata yang empunya badan tak pandai jaga kebersihan. Habis tu kalau badan berpeluh tak cakap macam tu pulak. Aiseh. Even you pakai deoderan pun belum tentu peluh tak akan keluar. Tak pasal baju kat bahagian ketiak jadik warna kuning.
Bantal busuk beliau.

Okeh. Malu kan kalau ketiak kita berpeluh. Diri sendiri tak selesa. Tambah kalau ada aroma bak lavender yang boleh buat orang lain bernafas guna telinga. Pergh.. Tak tahan. So macam macam cara nak buat semata nak hilangkan peluh.

Ada yang cukur licin hutan dekat ketiak tu. Tak berkesan jugak
Tonyoh dengan limau kasturi. effect kejap je.
Gosok guna tawaslah. baek guna bata.kahkah 
Hampas tea yang dah guna gosok kat celah ketiak. Adess.
Tonyoh ketiak kat kepala lutut. try wat waktu korang berak.haha


Puncanya :


  1. Ketiak mempunyai kelenjar peluh Apocrine seperti sebum (organik) dan bahan berlemak untuk peluh dirembeskan. Bau yang dihasilkan disebabkan oleh bakteria yang attack protin dalam peluh.
  2. Kalau korang banyak layan kafein dan bawang memang potensi tinggi lah. Ce korang lalu sebelah mamat bangla..pergh. Boleh koma seminit.
  3. Kemungkinan korang mempunyai masalah peluh berlebihan ( Hyperhidrosis )
  4. Korang suka jimat air. I means tak kerap mandi. 
  5. Korang rasa ketiak berpeluh itu style ! haha.

notajari : Ketiak aku pernah berpeluh. ngaku. KORANG?

3 komen kam0o:

hana said...

sudah semestinye pernah berpeluh tp yg penting pandai2 la jage kebersihan diri..
=D

AreMir aLiaS said...

selalu jumpa ni kat spital...tp sbb lain..