Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Aug 2, 2011

Kantoi Ponteng Puasa

Posa tak hari ni gegel n boboi ?

Teringin rasa nak share cherita masa zaman chomot dulu. Ingat lagi masa kat asrama, bulan puasa kengkawan berkejar pergi masjid nak baca Quran nak solat sunat. Tapi ada la beberapa otai asrama *termasuk tokei yang berkejar masuk asrama. Sanggup cari jalan jauh nak lolos masuk asrama. Sanggup melawan mak gad semata mata nak mentekedarah megi.


Aiseh.  Dah la tak puasa, still wat jahat  nakal. Masuk dorm, wat halaqah (bulatan) besar then sorang wakil pergi ambil air watercooler kat aras bawah. Siap baca doa makan berjemaah lagi. Pergh..bau megi semerbak wehh. Padahal pintu n tingkap dah tutup rapat. Lock habes. Time tu memang nikmat gila. Nak nyembang pun bisik bisik.  Punya taknak kantoi. tetiba..

"Sape yang ada kat dorm tu hah?. Siap kamu kalau saya dapat tangkap"

Adess.. macam suara warden menjerit dari bawah pulak. Dah la megi tak sempat habes. Semua pakat lari nak nyorok. Nyorok dalam loker *bajet badan kecek, lari nyorok dalam tandas, nyorok dorm orang lain. yang tak leh blah nyorok belakang langsir. Haha. Padahal bekas megi kat tengah dorm. Ape punya ngeng masa tu.

Masing masing dah cuak. Dah la memang otai otai ni yang kena selalu dengan warden. Tap..tap..tap..bunyi tapak kaki..Doa kalah orang yang nak g berperang. Cuak weh. Tok..tok..tok *efek ketuk pintu keh. Gelabah gila. Memang berserah je masa tu. Macam macam hukuman dah terbayang.

Ah sudah. Nampak dah kelibat. Tapi yang peliknye warden tu elok je straight pergi kat port megi.Yang otai tadi mula la duk intai intai. Then..

ok.lapar

"Kahkahkahkah. Sedap weh megi ni.tengs la simpan untuk aku"


Demm. Kawan sendiri wat taik. Sedap dia melantak megi.

14 komen kam0o:

muhamadsufian89 said...

perghh taiko. memang nakal la. haha

yunZ said...

hihi..baru best idup..tol x?

Eyka said...

hahaa...eyka pon nk try buat cmni gak ahh! agak2 aci tak? haha:p

yunZ said...

aci kalo uzur..haha

Eyka said...

haha..kire bole la ek? yeyeyeyeye! hahaa;D

#erk klu tak uzur kire xbole la ek? alaaaaaaaaaaa..T.T

yunZ said...

eyka : xley..t xdpt wit raya..haha

Pendamba Mawar said...

haha..tokei pun mnyorok ka?

yunZ said...

pendamba : tak nyorok kena rotan ngan pengetua dekat perhimpunan lagii.huu..x sanggup

kim heeruul said...

gangster pon nyorok ke..? keh keh keh

Redbloodsnow said...

hadoiiii...bila tgk mee megi dlm entry ni...teringinnn ler plak nk buka puasa nnti dgn hidang cam tu..hehehe

yunZ said...

kim : gengster ni x ska tonjolkan diri..haha

chachos : hihihi..kalau ingat balik memang ase nak sepuk je kawan tu

red: x konyang aih makan megi..haha

apple : hihi..baik je ni..:P