Since the expressed ideas may challenge your views and may cause you mental harm, you agree that you shall defend, indemnify, and hold harmless the author against any and all demands, expenses, losses, and lawsuits that may arise in association with your visit. Leave now or read at your risk.

Aug 28, 2011

Lelaki Nampak Gentleman Bila..


Salam sejahtera untuk kamo.

Payung.*motif?


Bagi gades genit yang punya pasangan kekasih mesti rasa bertuah kalau si hubby kesayangan sanggup keluarkan duit depa semata mata untuk awek sendiri. So ni antara expresi si awek

“xpayah lah sayang, ai boleh guna duit ai sendiri”

Mungkin ayat ni dalam nada yang bersungguh atau pun sekadar berbasi basa. Realiti okeh. Tapi bagi si lelaki tetap berkeras nak guna duit sendiri untuk belanja awek. Dia akan rasa cukup gentleman lah kalau dapat belanja awek.

 Kamon men.

Bagi haku ampa dah cukup gentleman dah kalau ampa respect wanita. Tak perlu nak keluarkan duit bagai untuk tunjuk kemachoan ampa. N tak guna jugak kalau duit yang ampa guna tu exceli duit pinjaman PTPTN or biasiswa. Daripada ampa keluarkan duit untuk belanja si awek baik ampa simpan duit tu buat belanja kahwen nanti.

Memang tak salah kalau ampa nak belanja depa. Tapi.. kamon lah, gades gades sekarang dah boleh berdikari. Bukan apa tak nak la nanti ampa asyik ungkit duit yang ampa keluarkan tu. Ni kes yang banyak haku dengar. Meluat mak nakkk.

Si gades akan rasa sangat untung kalau tak keluarkan duit poket. Ye lah sape tak nak kalau orang nak belanja. *haku tak nak. Tapi haku tak tau la pulak yang jenis kaki cukur ni kan.  Haku akui bagi si lelaki suka label n tag perempuan ni kaki kikis kaki cukur n bermacam kaki lagilah.

Tapi tak semua okeh.

So apepun bagi si lelaki, don wori bebeh. Ampa dah cukup macho n gentle kalau ampa respect wanita. Nanti kalau ampa dah jadi suami orang masa tu lah nak buktikan ke gentle lan ampa bila si isteri mintak tukar itu ini bila nak raya.

Kahkahkahkah.


Notajari : haku nak mintak cium je dari suami haku nanti. Cukup? :D

15 komen kam0o:

tomatokering :) said...

sangatt setuju ..

nyampah betol dgn laki yg bermuka2 ni . grrr

Hafiz Rahman said...

nice. setuju sangat sangat. :)

Pendamba Mawar said...

setuju..hoho..

baca dengan semangat entri ni..
tapi bila baca ayat last terus lupa isi..hahaha

kejam punya bos

Abang Zam said...

kah kah kah
no komen..abg macam tu kot

yunZ said...

tomato : hehe..sabaq naaa..

hafiz : yezza..kamu setuju saya lagi setuju

pendamba : aiyark..sentap ke :P

abg zam : haha..macam mana tu

De'din said...

betul2,,
saya setuju !

btw, Great entri :)

yunZ said...

de'din : hehe..maceh maceh :)

Umie Artoqiemie said...

oyeah aku sokong..
RESPECT dah cukupp..

yunZ said...

farah : yezza..setuju kan

umie : yup respect dah memadai

Hassanah said...

huhu pedas,
tp memang realiti pun

hafizudin said...

so sweet so sweet so sweet! =)

yunZ said...

hassanah : euw~~ betul kan kan kan..

hafizudin : lalalalalala :)

Fahmi Mahat said...

say thanks je, sudah lah. then snyum. =)

lelaki tu pun ada rasa ingin direspect juga, bila dia bersungguh2 nak belanja awak, kan?

=)

yang rasa entri ni cambest,
FahmiMahat

yunZ said...

fahmi : bukan kita ta respect dia bila dia nak belanja..cuma ta nak susahkan dia je..agipun kita masih bukan dlm tanggungan dia lagi :)